[2017-04-21]
Helgen i Zenit!
God morgon på er denna lite ruggiga morgon.Så var den äntligen här, helgen med stort H och kanske årets bästa helg för oss Umeåbor med ett genuint travintresse.
Som jag skrev senast så ligger påsken i vägen och vi fick vänta en extra dag till dess startlistorna kom.
Som alltid så finns det riktiga toppar med Månprinsen, Propulsion, Tobin Kronos, Cruzado Dela Noche och In Vain Sund.
Sen är det lite klassblandning vilket gör att det inte ser ut att bli någon högre utdelning, men jag njuter med sporten och tar dom kronor som eventuellt kommer in.

Det enda som känns lite trist är att det bara är fem hästar från hemmalaget, varav tre är amatörtränade och två då i proffsträning. det här går ju inte att blunda för och lär vara det sämsta på tio år.
Vi får verkligen hoppas att detta är en tillfällighet, för V75 på hemmaplan är ju ett skyltfönster ut mot övriga trav Sverige!
Vi får väl räkna Umeå sönerna Jim Oscarsson och Markus Lindgren som våra och det är verkligen kul att dom kommer "hem" varje vår och detta med idel bra hästar.

Det lopp jag kanske ser mest fram emot under hela helgen är Vårbjörken där Gunnar "Face Book" Melander skall försöka att jaga i kapp Tangen Haap och Myr Faksen och samtidigt hålla evigt unge Odin Tabac ifrån sig. Jag är långt ifrån säker på att det går, för har Månprinsen en akilleshäl så är det kort distans och Gunnar är ju heller inte den mest påställde om man säger så, så det kan bli långt fram och verkligen kul att spekulera om vilka lopp scenarion det kommer att bli.

Givetvis tror jag att Propulsion vinner Guldbjörken och jag tror till och med att han blir släppt till ledningen av Fire To The Rain och då är det verkligen över. Bara att njuta av årsdebuten i Sverige och jag påminner mig om att Propulsion tjänade hela fem miljoner under fjolåret!
Mera Reden lär det bli i Berth Johanssons Memorial, där han selar ut favoriten Tobin Kronos och In Vain Sund. Jag tror att loppet står mellan dessa då jag har en känsla av att årsdebuterande Cruzado Dela Noche hamnar i kön och då får svårt att räcka fram. Men säger ni, In Toto Sund har ju spår utvändigt om CDN, jag vet men jag tror att Erik löser detta och så bra som denne var i Frankrike i vinter så borde han kanske vara favorit i stället.

På ämnet Berth Johansson så skrev den fanatiske Tegs bon Micke Wikner ett jättebra reportage om Berths son Magnus och barnbarnet Camilla, har ni inte läst detta så gå in på umaker.se och klicka er vidare till V75 sidan. Där finns det förresten mycket annat att läsa och en kul fråga varje dag.

Min bästa ide på V75 kommer i den sista avdelningen, där jag tror att en kusk förstärkt Zenit Brick kommer att blåsa förbi gänget till slut.
Kusk förstärkt undrar ni, jo men Jorma är ju en mycket bra kusk men mer en slugger till skillnad från Erik som mer är en finlirare och här tror jag på en hård öppning mellan Digital Archive och Spitcam Jubb och att Erik droppar ner ZB i låt oss gissa tredje par utvändigt. Sen tror jag bara att han är starkast till slut och jag ser det som om han går ner i klass den här gången.
Sen ligger han mig givetvis varmt om hjärtat då han var en av vinnarna på mina vinstsystem under Thailands vistelsen:).
Skall vi hitta några skrällar så kan lägesgynnade Dragondamour Sisu i V75-1 vara en sådan, Örjan från smygläge är alltid intressant med en häst som är i form.

Vidare tror jag att 5 Myr Faksen kan vara en susare i andra, drömscenariot vore rygg på en hårt dragande Tangen Haap, då kommer det att gå fort över upploppet.
Sen verkar 3 Global Trust bli stor i fjärde och visst han är bra och har dessutom ett bra läge, jag har dock stor respekt för 10 Orlando Triss och den unge Berglund från Östersund brukar ha vältrimmat!
Sen tror jag att 3 Pointillist har en bra chans i femte och den kommer att bli spik på många av mina system. Två hästar bakom jag vill varna för och det är 9 Cut Him Some Slack som har en bra start rygg och är ruskigt speedig över upploppet. Sen blir Örjan åter bortglömd och nu med 1 Fighting Bax och jag lyssnade på Reden i går kväll och han menade att FB är betydligt startsnabbare än vad folk tror, rygg på 3 vore väl ett bra läge!

Så får det bli och sen har vi ju trav redan i kväll som vi inte får glömma. Damklubbens kväll är alltid trevlig och några riktigt trevliga lopp att se fram emot. Tyvärr lite tunna fält och att det inte blev fullt i både treårings och fyraårings loppet var trist. Men spelmässigt intressant och även i kväll är det i kallblodsloppet som jag känner det mest spännande.
Frågan är om Janne Norbergs segermaskin Faks Kevin skall stå undan 20m för Mix Mollyn och sen har vi ju otroligt charmige Guli Tor på samma start. Här vill jag varna för 10 Kolbergs Lillefot som verkligen har formen på topp, men inte haft den rätta turen på slutet. Men sammantaget så tror jag att Nora siktat mot detta lopp och från ledningen blir det full fart och jag tror att han kör runt 26 på distansen och då blir det inte lätt för övriga att jaga ifatt.

Bästa spiken i V64-5 på nr 4 Louie Brodde som satt fast i årsdebuten, men nu blir det spets och slut till glädje för delägaren Göran Andersson från Ytterhiske i västra Umeå.
Så lycka till med upplevelserna i helgen och jag höll på att glömma bort att vi startar som vanligt på torget mellan 12-13.00.

En som hoppas att vi ses så mycket som möjligt i helgen heter 

Dubbel Muggen.